HISTORIA

Toisen polven kauppias Satu Syväjärvi aloitti kauppias-uransa 1989 Eelin kaupassa, Ylläsjärvellä. Vuonna 1994 hän siirtyi kauppiaaksi LeviMarkettiin.

Tarmo-lähikauppa


LeviMarket aloitti Tarmo-lähikauppana. Satu oli aamut yksin kaupalla ja aloitti päivän lumitöillä. Kun ensimmäiset asiakkaat saapuivat, Satu kiirehti kauppaan sisälle heitä palvelemaan. Työntekijöitä oli tuohon aikaa yhteensä kolme.


SPAR-market

LeviMarket muuttui SPAR-marketiksi vuonna 2003. SPAR-ketjun aikana lahjatavarapuolen yläkerrassa oli Wintti Galleria, jossa myytiin tekstiilejä.K-market

Marraskuussa 2006 SPAR LeviMarket muuttui K-market LeviMarketiksi. K-Marketin aikana yläkerran Wintti Galleria luopui tekstiilimyynnistä ja keskittyi sisustustavaroihin.Puutarhamyymälä on kuulunut LeviMarketin kesään vuodesta 2008 lähtien.

K-supermarket

Marraskuussa 2009 K-Marketista tuli K-supermarket.

LeviMarket on kokenut myös kuusi laajennusta, joista viimeisin tehtiin siirryttäessä k-supermarketiksi. Uusimman laajennuksen yhteydessä lahjatavarapuoli, siirtyi pihan toiseen kiinteistöön. Kauppa ristittiin Sekatavarakaupaksi ja avattiin joulukuussa 2009.

Nykyisin LeviMarket työllistää ympärivuoden 18 henkilöä ja sesonkiaikana työntekijämäärä nousee kolmeenkymmeneen.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Lehtijuttuja:

Levimarket muuttui K-marketiksi (Levi.Nyt! 19.11.2006, HL)

Sparina tunnettu Levimarket muuttui marraskuun alussa K-marketiksi.
- Asiakkaan kannalta katsottuna olemme entistä parempi ruokakauppa. Kalusteet leipäosastolla ja hedelmä- ja vihannesosastolla ovat muun muassa hieman muuttuneet sekä valikoimiiin on tullut yli 14 000 artikkelia lisää. Ja tietenkin meillä käy nyt plussakortti ja valikoimasta löytyy Pirkka -tuotteita, kauppias Satu Syväjärvi kertoo.
Suurimman muutoksen merkinvaihdoksesta kuitenkin kokivat työntekijät, kun kauppaan tuli uusi kassajärjestelmä sekä taustaohjelma.
- Olemme kyllä tyytyväisiä muutokseen. Tällä hetkellä Levimarketissa on 17 vakituista työntekijää, keväällä kaupassa kuitenkin työskentelee 25 työntekijää.
Satu Syväjärvi on toiminut kauppiaana 12 vuotta ja muun muassa tuona aikana kauppaa on laajennettu viisi kertaa.

Satu kasvatti kauppansa K-supermarketiksi (Levi.Nyt! 13.11.2009)

Suomen pohjoisimmaksi K-supermarketiksi kasvanut entinen LeviMarket avasi ovensa Levillä 5. marraskuuta. Kauppiaina toimivat Satu ja Pauli Syväjärvi.

Avajaisissa mukana olleen K-supermarketketjun aluejohtaja Jari Saarisen mukaan K-ryhmän vahva asema perustuu juuri tällaisiin yrittäjiin kuten Syväjärvet, jotka ovat innolla kehittäneet kauppaansa aina vain paremmaksi.
Satu Syväjärvi oli aikoinaan K-marketin avajaisissa lupaillut laajentavansa kaupan supermarketiksi.
- Nyt on se päämäärä saavutettu, seuraava olisi sitten kai citymarket, hän nauraa.
Syväjärvi on iloinen ja helpottunut, kun syksyn aikana muutamassa kuukaudessa, normaalin kaupankäynnin ohella vedetty remontti on ohi.
Tuloksena on noin 700 neliömetrin laajuinen moderni, tilava ja valoisa kauppa. Kassoja on tullut yksi lisää ja pullojen vastaanotto hoituu kahdella automaatilla.
- Kilpailu kylässä on kovaa ja kovenee edelleen, mutta olemme kaikki erilaisia kauppoja. Ihan tavallisella valikoimalla ei matkailukeskuksessa pärjää, joten meillä onkin monenlaista ekstraa.
Ruokamestarin hoitamalta herkkutorilta löytyy monia valmisruokavaihtoehtoja, lihaa, kalaa ja grillituotteita, ja palvelutiskissä on huomioitu myös eri kulttuureista tulevat matkailijat.
Kaikkiaan myymälästä löytyy noin 32 000 erilaista tuotetta, eli aikaisempaan on tullut pari tuhatta lisää.
- Ja uutta tilataan, jos tarvitaan, Syväjärvi lupaa.
Paikalliset tuotteet näyttelevät tärkeää roolia valikoimassa. Myynnissä on Lapin hillaa ja muita marjoja, mehuja, poronlihaa ja kalaa sekä kittiläläisen leipomon tuotteita. Mukana on runsaasti myös luomua sekä Reilun kaupan tuotteita, sekä matkailijoita varten laaja lahja- ja matkamuistovalikoima.
K-supermarket työllistää kauppiasperhe mukaanluettuna 25 työntekijää, joista 6 on uutta. Kaikki työpaikat ovat kokoaikaisia.